Kruidnagelolie voor de euthanasie van vissen

Etherische kruidnagelolie wordt geregeld gebruikt voor de euthanasie van vissen. De etherische / essentiële kruidnagelolie zal eerst de vis verdoven en kort hierna zal de vis pijnloos inslapen. Hierdoor is etherische kruidnagelolie een diervriendelijke methode om de euthanasie van vissen te verzorgen. Kruidnagelolie geeft een stressvrije en pijnloze dood, in tegenstelling tot methodes als de vis in kokend water gooien, de vis levend invriezen of de vis door het toilet spoelen. Het euthanaseren van vissen met etherische kruidnagelolie wordt vooral toegepast bij grote siervissen zoals Koi karpers maar kan ook worden gebruikt bij kleinere vissen zoals de goudvis.

Hoe werkt de euthanasie van vissen met etherische kruidnagelolie?

Doe de vis in een aparte bak water waaraan etherische kruidnagelolie is toegevoegd.  Voeg de stof uiteraard nooit rechtstreeks aan uw aquarium toe aangezien kruidnagelolie niet alleen de zieke vis(sen) zal doden maar ook de gezonde exemplaren. Gebruik een dosering van ongeveer een halve milliliter olie per liter water. De vis zal verdooft raken en na enkele minuten pijnloos en stressvrij sterven. Om er zeker van te zijn dat de vis dood is kunt u wat meer olie toevoegen zodra de vis niet meer beweegt en achteraf kunt u om helemaal zeker te zijn de vis inclusief water bevriezen.

 

Wilt u direct kruidnagelolie bestellen?

groot

Deze informatie wordt u aangeboden door:    
Jaco  Hollebrandse

Oprichter van 4You Webventures. Enthousiaste, jonge ondernemer met een passie voor e-commerce en alles er omheen. Wil van 4You Webventures een echt familiebedrijf maken.

Hoge kwaliteit kruidnagelolie, lage prijs!

Betaling via Ideal, Mistercash, overboeking en Paypal!

Hoge klanttevredenheid!

Live chat klantenservice!